top of page

Hollanda Aile Birleşimi

Hollandaca / Flemenkçe

Aile Birleşimi Kursu

19 YILLIK DENEYİM

Hollanda Aile Birleşimi Kursu Başvuru Formu
053_PSD.png

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı          ONAYLI

Adsız tasarım (11).png

Amerikan Dil Kursu ve Vize Merkezi

Şehir trafiği

Sertifika Programları

Uygun fiyatlarla kaliteli eğitim sunuyoruz. Programlarımız, sınavlarda başarılı olmanızı sağlamak için özenle hazırlanmıştır.

Seyahat Acentesi

Vize Danışmanlığı

Vize başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti sunuyor ve gerekli belgelerin hazırlanmasında ücretsiz destek sağlıyoruz.

Yurt Odası

Konaklama Desteği

Öğrencilerimiz için uygun fiyatlarla konaklama seçenekleri sunuyoruz.

Hollanda Aile Birleşimi Nedir?

Aile, toplumun en temel yapı taşlarından biridir. Bu nedenle kişilerin ailesi ile beraber olması hayat kalitesini önemli ölçüde etkiler. Hayat koşulları, bazen ailemizin uzakta kalmasına zorunda bırakabilir. Kişilerin eğitim, iş, sağlık gibi pek çok nedene bağlı olarak yaşamayı tercih ettiği ülkelerden biri de Hollanda’dır. Hollanda’da yaşayıp ailesi yanında olmayan kişiler, uluslararası hukuk kuralları ile korunan aile birleşiminden yararlanarak ailesini yanına alma imkanına sahiptir.

Hollanda aile birleşimi, Hollanda’da yaşayan yabancı uyruklu kimselerinin ailelerini yanına alabilmek için izin almalarını sağlayan bir prosedürdür. Hollanda’da yasal olarak ikamet eden kimse, belirli kriterleri karşılaması koşulu ile aile birleşimi prosedüründen yararlanarak aile üyelerini yanına alabilir. Bu prosedür; izin başvurusu, gerekli şartların uygunluğu ve belgelerin sunumu ile ilgilidir.

Hollanda aile birleşimi, Hollanda’da yaşayan kimsenin aile üyelerini yanına getirme sürecini ifade eder. Bu süreç ile aile üyeleri bir araya gelir ve birlikte yaşama imkanı elde eder. Bu izin, uluslararası hukuk normlarına ve Hollanda’nın göç politikalarına uyulduğu takdirde verilmektedir. Aile birleşimi ile aile üyelerinin Hollanda’da ikamet edebilmelerinin yanı sıra çalışmalarına da olanak sağlanır.

Hollanda Aile Birleşimi Şartları

Hollanda aile birleşimi şartları, ülkenin vize başvurusunun onaylanması için zorunlu kıldığı gereklilikleri esas alır. Türkiye vatandaşları için 2003 yılından itibaren geçici oturum iznine sahip olma şartı tedavülden kaldırılmıştır. Hollanda vatandaşı olmayan eş, Hollanda’da oturum izni başvurusu yapmadan aile birleşimi talebinde bulunabilmektedir. Kişilerin aile birleşimine başvurabilmesi için 21 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Aynı zamanda sabıka sicil kaydının temiz olması, başvuru yapılabilmesi için gerekli şartlardan biridir. Bu başvuru için Hollanda’da yaşayan eşin ya da partnerin çalışma durumu oldukça önemlidir. Hollanda’da yaşayan eş ya da partnerin en az bir yıl iş sözleşmesinin olması gerekir. Başvuru esnasında iş sözleşmesi istenilen evraklar arasında yer alır. Hollanda aile birleşimi başvurusu için çiftlerin evli olmasına gerek yoktur fakat birlikteliklerini kanıtlayan belgelerin olması gerekir. Müracaat esnasında ilişki hakkında detaylı bir şekilde bilgi verilmesi de başvuru şartları arasında yer alır.

Hollanda’da yaşayan eşi, ebeveyni, sevgilisi, çocuğu olan kişiler aile birleşimine başvurabilmektedir. Oturum izni konsolosluklar tarafından verilmemekle beraber başvurunun onaylanması ardından Hollanda’ya üç ay içinde gidip IND’ye başvurarak oturum hakkınızı talep edebilirsiniz. Hollanda aile birleşiminde dil şartı aranmamaktadır.

Hollanda Aile Birleşimi Gerekli Evraklar

Hollanda aile birleşimi gerekli evraklar, başvuru esnasında kişilerin yetkili birimlere eksiksiz ve doğru bir şekilde iletmesi gereken belgelerdir. Bu evraklar ise şunlardır;

  • Biyometrik fotoğraf: Hollanda aile birleşimi başvurusu için kullanılacak olan fotoğrafların Hollanda Konsolosluğu’nun belirlediği standartlara uygun olması gerekir. Biyometrik fotoğraf; en fazla son üç ay içinde çekilmiş, kişinin pasaportunda herhangi bir vize için kullanılmamış ve arka fonunun beyaz olması gerekir.

  • Uluslararası evlenme kayıt örneği: Yabancı uyruklu eşin bilgilerini içermelidir.

  • Pasaport: Pasaportun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması ve ziyaretçinin Hollanda seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan, vize basım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi adına en az iki adet sayfanın yan yana boş olması gerekmektedir.

  •  Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi: Başvuruda bulunan kişinin güncel bilgilerini içeren aile ve ikamet ettiği adres bilgilerinin yer aldığı tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanının ön ve arka yüzlerinin fotokopisi

  • Muvafakatname: Kişinin 18 yaşından küçük olması durumunda aile iznini gösteren orijinal belge

  • Boşanma kararı ve boşanma ilanı: Kişi daha önce evlilik yapmış ise bunu doğrulamak adına daha önce evlilik yaptığı kişiler; yapmış oldukları evliliklerin boşanma kararı ve boşanma ilanının tercümeleri

  • Oturma izni, Pasaport, Kimlik kartı: Hollanda’da yaşayan eşe ait pasaport, oturma izni ve kimlik kartının fotokopisi

  • Dil bilindiğine dair belgeler: Basit ve yeterli dil bilindiğine dair sertifika, diploma vb.

  • Her iki eşin uluslararası doğum kayıt örneği

Hollanda’da evlenmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin aynı zamanda uluslararası evlenme ehliyet belgesini ya da Hollanda evlendirme dairesinden alınmış evlilik kadı belgesini de yetkili birimlere teslim etmesi gerekir.

Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda aile birleşimi vizesi, yabancı uyruklu kimselerin Hollanda’da doksan günden daha fazla kalmalarını sağlayan vize türüdür. Uzun dönem vize kategorisinde yer alan Hollanda aile birleşimi vizesi, buranın vatandaşı olan kişilerin aile fertlerini uzun dönemli olarak yanına getirtmeleri için başvurduğu vizedir.

Hollanda aile birleşimi vizesi, kişilerin aile üyelerinden olan eş, 18 yaşın altındaki ve üstündeki çocuklarını kapsar. Bu vizeyi almak isteyen kişilerin bu kategoride yer aldığını gösteren evrakı Hollanda Konsolosluğu yetkili birimlerine ibraz etmesi gerekir. Konsolosluk ya da elçilik yetkilileri, başvuru kararı alınmadan önce Hollanda Başkonsolosluğu ya da Hollanda Büyükelçiliği ile bir görüşme yapılmasını gerekli görebilmektedir. Kişilerin tercih ettiği dilde görüşme sağlayabilmesi için vize başvurusunun yapıldığı yere beyannameyi Fransızca ya da Felemenkçe olarak doldurması gerekir.

Hollanda aile birleşimi vizesine başvuru yapacak Türk vatandaşlarının Hollanda Konsolosluğu ya da Hollanda Başkonsolosluğu ile iletişime geçmesi gerekir. Aile birleşimi başvurusu direk olarak Hollanda Konsolosluklarından yapılır. Başvuruların gerçekleşebilmesi için Türk vatandaşlarının gerekli şartları sağlamış olması gerekir. Hollanda aile birleşimi vizesi başvurusunda Türkiye’deki, eşin durumundan ziyade Hollanda’da yaşayan eşin durumu önceliklidir.

 Hollanda Aile Birleşimi Süreci Nasıl İşler?

Aile birleşimi Hollanda başvuru süreci çeşitli etkenlere bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Hollanda aile birleşimi, kişiye ve şartlara göre değişkenlik gösteren bir süreçtir. Başvurunun karmaşıklığı, gerekli belgelerin sağlanması ve Hollanda makamlarının iş yükü de başvuru sürecini etkileyen unsurlar arasında yer alır. Genel olarak bu süreç bir ayı bulmasa da başvuru sahibinin gerekli evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim etmesi işlemlerin hızlanmasında etkili olur.

Hollanda aile birleşimi, adım adım ilerleyen ve başvuru yapan kişinin uygunluk kriterlerini kanıtlaması gereken bir süreçtir. Kişinin uygun kategorideki vizeye başvurması ve bu doğrultuda gerekli olan evrakları sunması gerekir. Başvuru yapan kişilerin başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurması ve tüm soruları dikkatli bir şekilde cevaplaması oldukça önemlidir.

Başvuru sürecinde bu vizeye başvuran kişi ve partnerinin bir röportaja ya da görüşmeye katılması istenebilir. Bu görüşmeler ile çiftin ilişkisinin gerçekliliği ve uygunluğu saptanır. Bu görüşmelerde çiftin birbirini ne kadar tanıdığına, gelecek planlarına ve ilişkilerin nasıl başladığına dair sorular sorulur.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından yetkili makamlar başvuruyu değerlendirir ve bir sonuca bağlar. Başvuru sonucu için belirli bir süre beklemek gerekebilir. Olumlu sonuçlanan durumlarda başvuru sahibi ve ailesi Hollanda’ya giriş yapabilir ve aynı zamanda oturum izni de alabilir. Başvuru olumsuz bir şekilde sonuçlanırsa başvuru sahibinin buna itiraz etme hakkı vardır. İtiraz süreci, başvurunun olumsuz sonuçlanmasının gerekliliklerini anlamak ve eksikliklerin giderilmesi adına kişiye bir fırsat sunar. Kişi bu noktada avukat ya da danışman tutarak sürecin daha doğru bir şekilde ilerlemesini de sağlayabilir.

MÜŞTERİ YORUMLARIMIZ

e79c06a2d1de637e54dca6a9aadc92c4.png
mercedes-logo-home-page-palm-beach-classics-8.png
volkswagen-new-2019-logo-4BCCD0D7F9-seeklogo_edited_edited.png
pngimg.com - adidas_PNG18.png
beko_edited.png
bottom of page