top of page

Almanya Aile Birleşimi

ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ KURSU

19 YILLIK DENEYİM

Almanca Aile Birleşimi Kursu Başvuru Formu
053_PSD.png

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI            ONAYLI

Adsız tasarım (11).png

Türkiyenin En Başarılı Dil Kursu Ve Vize Merkezi

Şehir trafiği

Sertifika Sınavına 

Hazırlık

Kaliteli Eğitimi Uygun Fiyatla Sunma Konusunda İddialıyız. Programımız titizlikle düzenlenmiş olup, sınavlarda başarılı olmaya yöneliktir.

Seyahat Acentesi

Vize İşlemleri

Vize başvuru süreçlerinde öğrencilerimize danışmanlık hizmeti veriyor ve gerekli belgelerin hazırlanmasında maliyetsiz destek sağlıyoruz.

Yurt Odası

Konaklama Hizmeti

Cazip fiyatlarla erkek ve kadınlar için ayrı konaklama seçeneklerini sizin için düzenliyoruz.

Almış Olduğumuz Sertifikalar

Almanya Aile Birleşimi için Kapsamlı Hazırlık Kursu

Almanya'ya aile birleşimi süreci, hem eğitim hem de vize danışmanlığı açısından özel bir dikkat gerektirir. Aksaray Amerikan Dil Kursu olarak, Almanya'ya aile birleşimi konusunda size uzman rehberlik sunuyoruz.

Aile Birleşimi Eğitimi: Almanya'ya aile birleşimi gerçekleştirecek olan bireyler, sıklıkla ülkenin dilini ve kültürünü daha yakından tanımak isteyebilir. Bu noktada Almanca dil eğitimi, uyum sürecini kolaylaştırmada büyük bir rol oynar. Uzman eğitmenlerimizle, Almanca öğreniminizde size özel bir plan hazırlıyor ve dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı oluyoruz. Vize Danışmanlığı: Almanya'ya aile birleşimi yapacak olan bireyler için vize başvurusu, titizlikle hazırlanması gereken bir süreçtir. Uzman vize danışmanlarımız, gerekli belgeleri hazırlamanızda size rehberlik eder ve başvuru sürecinizi en etkili şekilde yönlendirir. Vize alımında başarı oranımızla güvendiğiniz bir destek sağlamaktayız.

Aile Birleşimi Nedir?

Aile birleşimi, çekirdek ailenin yani eşler ve çocukların birlikte yaşamasını sağlamak amacı ile uluslararası kanunlar ile korunan bir haktır. Bu hak aynı zamanda, uluslararası boyutta gerçekleştirilen bir göç durumudur. Bu hak, birlikte yaşamak amacı ile göç edilecek olan ülkenin nüfusunu dengeleme politikasına dayanır. Kişilerin bu haktan faydalanabilmesi adına her ülkenin kendine göre belirlediği kıstaslar mevcuttur.

Eşler ve çocukların bir arada yaşamasına dayanan aile birleşimi, eşlerin ve çocukların durumuna göre bazı istisnalara sahiptir. Göç edilecek olan ülkedeki çocukların reşit olma yaşı, çocukların evlatlık ya da üvey olması durumunda bu haktan yararlanıp yararlanılamayacağı ülkelere göre değişiklik göstermektedir.

Aile birleşimi farklı amaçlar ile gerçekleştirilmektedir. Eğer eşinizin yurt dışında yaşaması gerekiyorsa ya da eşiniz farklı bir ülkenin vatandaşı ise bu durumda kişilerin eş sebebi ile aile birleşimi vizesine başvurması gerekmektedir. Bunun yanı sıra çocuğunuz farklı bir ülkede yaşadığında reşit olmaması, kendi hayatı kurmamış ya da evlenmemiş olması gibi durumlarda çocuğunuz için aile birleşimine başvuruda bulunabilirsiniz. Kişilerin farklı bir aile birleşiminden yararlanabileceği bir diğer durum ise ebeveyn sebebiyle gerçekleştirilen göç durumudur. Ebeveyn sebebi ile aile birleşimi, kişilerin ebeveynlerinden biri ya da her ikisinin de farklı bir ülkede çalışamıyor durumda olmasından kaynaklı muhtaç durumda olması sebebi ile yanınıza almak ya da yanlarına gitme esasına dayanmaktadır.

Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizesi, evlilik vizesi olarak bilinir. D tipi vize olarak adlandırılan bu vizenin prosedürleri, kısa süreli ve seyahat amaçlı olan vize türlerine göre daha karmaşıktır. Uzun vadede gerçekleşen bir süreci kapsar. Talep edilen evraklar ve incelemeler bu sürecinin uzamasında etkili olan unsurlardır. Genel olarak bir Türk vatandaşının yabancı uyruklu biri ile Türkiye dışında evlenmesi sonucunda başvuru yaptığı özel bir vize türüdür.

Uzun süreli vize türleri arasında bulunan aile birleşimi, D tipi vize türleri arasında yer almaktadır.  D tipi vize, uzun süreli olarak seyahat edecek turistlerin başvurduğu ve aynı zamanda Schengen vizesi olarak da bilinir. D tipinde yer alan bu vize, hem oturum hem göç izni verdiğinden dolayı ciddi incelemelerin yapıldığı prosedürlere tabidir. Başvuru yapan kişilerin kimliği, gelir düzeyi, geçmişi, evlilik bağının niteliği ve güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığı titizlikle incelenir.

Aile birleşimi vizesine başvuran kişilerin dikkat etmesi gereken pek çok unsur bulunmaktadır. Bu noktada başvurunun doğru kategoride olması, vizenin kabul edilmesi açısından oldukça önemli bir noktadır. Kişilerin doğru ve eksiksiz evraklar ile başvura bulunması gerekir. Konsolosluklar tarafından talep edilen evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması bu noktada dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır.

Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

Aile birleşim için gerekli evraklar, ülkelerin uyguladığı prosedürlere göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda ülkelerin her sene için istediği evraklar da farklılık gösterir. Bu noktada kişilerin evrak takibi yapması önem arz eder. Aile birleşimi için gerekli evraklar şunlardır;

  • Başvuru formu

  • İki adet biyometrik fotoğraf

  • Pasaport

  • Uluslararası evlenme cüzdanı kayıt örneği

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

  • İkametgah belgesi

  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği

Bu evrakların yanı sıra nüfus kayıt örneğinde varsa daha önce yapılmış evlilikler, boşanmalar, çocuklara ait kimlik bilgileri, anne ve baba kimlik bilgileri ve çifte vatandaş olan kişilerin vatandaşlık bilgilerinin yer alması gerekmektedir.

Farklı ülkelerde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin ise aile birleşimi vizesi için gerekli olan belgeleri şunlardır;

  • Kimlik bilgileri

  • Eşin ikametgah belgesi

  • Maaş bordrosu

  • Kişi daha önce evlilik yapmış ise eski eşlere ya da çocuklara ait belgeler

  • Dil bilgisini kanıtlayan belgeler

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Türkiye’de yaşayan vatandaşların Almanya’da eş ya da çocuklarının olması durumunda onlarla beraber Almanya’da beraber yaşamak için başvurduğu vize, Almanya aile birleşimi vizesidir. Bu vize türü, Almanya’da D tipi vize türleri arasında yer alır. Almanya aile birleşimi vizesi ile uzun süreli olarak burada oturum izni başvurusu yapılabilmektedir. Bu vize, eş ve reşit olmayan çocukları kapsar.

Uzun süreli vize türleri arasında yer alan bu vizeye başvurular direk Almanya Konsolosluğu’na ya da Almanya Büyükelçiliği’ne yapılır. Bu kapsamda başvuru yapacak kişilerin bu kategori için gerekli olan evrakları ibraz etmesi gerekir. Kişiler gerekli olan evrakları tamamladıktan sonra Almanya Büyükelçiliği ya da Almanya Konsolosluğuna yetki alanı bazında randevu alır. Randevu tarihleri ise yetkili kurumlar tarafından belirlenmekte olup kişilerin randevu için belirlenen gün ve saat dilimi içinde konsolosluk ofisinde olması gerekir.

Almanya aile birleşimi vizesi başvuruları Ankara, İstanbul ve İzmir’de yer alan yetkili kurumlarca gerçekleştirilir. Randevu anında gerekli evrakların eksiksiz olması gerekir. Evraklarda eksiklik ya da bilgi eksikliği tespit edilirse randevu iptal olur. Bu noktada ise kişilerin tüm süreci yeniden planlaması gerekir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar aile bireylerinin özelliklerine göre farklılık gösterir. Evrakların güncel olması ve ikişer adet fotokopileri ile beraber yetkili kurumlara sunulması gerekir. Bu vize türü için gerekli olan evraklar genel olarak şöyledir;

  • Aile birleşimi vizesi başvuru formu

  • Pasaport

  • Biyometrik fotoğraf

  • Evlilik belgesi

  • Eşlere ait nüfus bilgileri

  • Başvuru sahibinin ikametgah belgesi

Bunların yanı sıra Almanya’da yaşayan eşe dair bazı belgeler de gerekmektedir. Bunlar ise;

  • Almanya’da yaşayan eşin ikametgah belgesi

  • Almanya’da yaşayan eşe ait kimlik bilgileri

  • Banka hesap dökümleri

  • Maaş bordrosu

  • Sağlık sigortası

  • Eşlerin varsa daha önceli evliliklerine dair evraklar

  • Eşlerin çocukları hakkındaki evraklar

 

 

Almanya Aile Birleşimi Şartları

Almanya aile birleşimi şartları, vizenin kabul olması için uygun olması gereken prosedürleri kapsar. Ailenizi Almanya’ya getirebilmek için bazı koşulların uygun olması gerekir. Bu koşullar ise;

  1. Kendinizi ve ailenizi geçindirebilecek ekonomik düzeyde olmanız gerekir; Bu kapsamda Jobcenter veya Sosyal Yardım Dairesi’nden para almanıza izin verilmez. Ekonomik düzeyinizin aile birey sayısı ile doğru orantılı olması gerekir. Yabancılar Dairesi, gelir düzeyinizi dikkatli bir şekilde inceler.

  2. Kendiniz ve aileniz için sağlık sigortanızın bulunması gerekir. Bu kapsamda aile sigortası ile tüm ailenize sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

  3. Aile üyelerinizin Almanca konuşuyor olması gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gelmek isteyen eşin A1 düzeyinde Almanca konuştuğunu belgelemesi gerekir. Bu noktada bir dil okulundan sertifika almanız gerekir. Çocuklarda ise 16 yaşın altındakiler için bu kural geçerli değildir. Çocuğunuzun 16 yaş üzerinde olması durumunda C1 seviyesinde Almanca bilmesi ya da eğitimini başarıyla tamamladığını kanıtalması gerekmektedir.

  4. Dairenizin yeterli büyüklükte olması gerekir. Bu bağlamda 6 yaş üzerindeki her aile üyesi için 12 metrekare şartı aranır. 6 yaşın altındaki çocuklar için 10 metrekarelik bir alan yeterken 2 yaş ve altındaki çocuklar, alan hesaplamasına dahil değildir. Bazı durumlarda evinizin daha küçük boyutlarda olabilir. Aynı zamanda evin boyutu federal eyalete göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 12 metrekare yeterli bir boyutken 9 metrekare de yeterli bir alandır.

REFERANSLARIMIZ

e79c06a2d1de637e54dca6a9aadc92c4.png
mercedes-logo-home-page-palm-beach-classics-8.png
volkswagen-new-2019-logo-4BCCD0D7F9-seeklogo_edited_edited.png
pngimg.com - adidas_PNG18.png
beko_edited.png
bottom of page